کامپیوتر محل کارتان جای این اطلاعات نیست؛ 5 نکته درباره مدیریت اطلاعات دیجیتالی

به گزارش مجله بای بلاگ، کارفرمایان می توانند نرم افزارهایی نصب نمایند که متوجه شوند شما پشت رایانه خود دقیقاً چه کار می کنید. به عبارت دیگر رایانه محل کار شما می تواند تحت نظارت کارفرمایتان باشد. آن ها می تواند هر کاری که شما با رایانه محل کارتان انجام می دهید را ببیند. اینکه میزان نظارت کارفرمایان بر رایانه شخصی شما چقدر است به دو عامل بستگی دارد: یکی اینکه شرکت یا سازمانی که در آن کار می کنید چقدر عظیم است و دوم اینکه اطلاعاتی که شما با آن سروکار دارید از چه نوعی هستند. اگر با اطلاعات مربوط به سلامت و بهداشت، اطلاعات اقتصادی، قراردادهای دولتی و سایر اطلاعات حساس سروکار دارید مطمئن باشید که میزان نظارت بر رایانه محل کار شما بسیار بالا است.

کامپیوتر محل کارتان جای این اطلاعات نیست؛ 5 نکته درباره مدیریت اطلاعات دیجیتالی

بیشتر کارمندان ترس از تحت نظارت بودن در محل کار را ترسی بی جا می دانند. اما باید توجه داشت که بیشتر شرکت ها یک برنامۀ هدفمند برای نظارت بر داده های خود دارند تا بتوانند دزدی ها یا پولشویی را ردگیری نمایند. نبود این نظارت ها در بسیاری از موارد موجب به دردسر افتادن شرکت در مسائل قانونی مختلف خواهد شد. بنا براین تحت نظارت بودن یک احتمال همیشگی برای کارمندان است. حتی اگر تک تک حرکات شما در رایانه شخصیتان تحت نظارت نباشد باز هم بهتر است احتمال نظارت بر آن را جدی بگیرید. در ادامه بعضی کارهایی که بهتر است با رایانۀ محل کارتان انجام ندهید را بیان می کنیم.

ذخیره فایل های شخصی ممنوع!

همه کارشناسان امنیتِ دیجیتال بر این نکته تأکید دارند که نباید داده های شخصی را روی سیستم های شرکت ذخیره کرد. اگر اخراج شدید اولین چیزی که از شما می گیرند رایانه ای است که با آن کار می کنید و اگر شرکت شما با شرکت خود وارد یک دعوای حقوقی شوید، تمامی فایل های موجود روی رایانه کاری شما نوعی مدرک به حساب می آیند که می توانند در دادگاه ارائه شوند. به عبارت دیگر تمامی اسنادی که روی رایانه های شرکت ذخیره می شوند بالقوه نوعی مدرک محسوب می شوند. حتی اگر شما امنیت شغلی داشته باشید به این معنا نیست که امنیت داده های شما روی رایانه شرکت تضمین شده است. بسیاری از شرکت ها از نرم افزاهایی استفاده می نمایند که فایل های بالقوه خطرناک (حاوی ویروس یا بدافزار) را به صورت اتوماتیک از روی شبکۀ رایانه ای شرکت حذف می نمایند. در این فرایند ممکن است داده های شخصی شما هم حذف شوند و از دستتان برود.

از این سرویس ها استفاده نکنید

اگر در شرکت شما به صورت یکپارچه از سرویس های کاری گوگل مانند جی سوئیت استفاده می گردد و شما در آن یک حساب کاری دارید، بهتر است از حساب کاری گوگل خود برای ذخیره اطلاعات شخصی تان در جی میل و گوگل داک استفاده نکنید. شرکت ها می توانند با بعضی از دسترسی هایی که سرویس جی سوئیت به آن ها می دهد، بعضی کلمات خاص را در ایمیل ها و فایل هایتان جست وجو نمایند. درست مانند جست وجویی که خودتان در حساب کاربری شخصی خود انجام می دهید.

همچنین شرکت ها می توانند برنامه هایی نصب نمایند که به آن ها فعالیت های مشکوک را اخطار دهند. عملکرد این برنامه ها به این صورت است که یک نمونه واژه را به نرم افزار می دهند و وقتی چنین واژگانی تایپ شوند آن برنامه یک هشدار دریافت می نماید و این مسئله باعث می گردد عملکرد شما به سادگی تحت نظارت قرار بگیرد. بعضی از این برنامه ها حتی می توانند متن های رسال نشده یا به اصطلاح پیش نویس را هم ذخیره بنمایند. یعنی وقتی شما یک ایمیل را تایپ نموده اید حتی اگر آن را نفرستاده باشید باز هم این امکان وجود دارد که آن متن ذخیره شده باشد. برای همین اگر می خواهید در ایمیل پشت سر رئیستان حرف بزنید بهتر است با رایانه شرکت این کار را انجام ندهید!

در خصوص شبکه های ایمیلی به غیر از جی میل باز هم نگرانی هایی وجود دارد. اما در کنار همه خطراتی که اطلاعات شخصی شما را تهدید می نماید خوب است بدانید تعداد افرادی که به ایمیل های شخصی کارمندان دسترسی دارند تعداد بالایی نیست. نگرانی امنیت در خصوص نرم افزارهای گفت گو (چت) هم وجود دارد. پیغام رسان ها هم در معرض لو رفتن هستند اما این مسئله برای پیغام رسان های درون شبکه ای جدی تر است. برای همین هرگز به وسیله رایانه شرکت وارد پیغام رسانِ اپل، گوگل هنگ آوت و سایر پیغام رسان های شبکه ای نشوید.

مراقب مقدار دانلودتان باشید

کارفرمایان معمولاً میزان و شیوه مصرف حجم اینترنت شما را آنالیز می نمایند. کارفرمایان حتی می توانند متوجه شوند که شما چه مقدار زمانی را در چه سایتی گذرانده اید. اگر فکر می کنید با یاری وی پی ان می توانید این مسئله را دور بزنید و از نظارت کارفرمایتان فرار کنید، کاملاً در اشتباه هستید. چراکه با استفاده از وی پی ان هم نحوه استفاده شما از اینترنت قابل دسترس است. حتی اگر کارفرمای شما در خصوص عادات شخصیتان در استفاده از اینترنت حساس نباشد باز هم بهتر است کارهای شخصیتان را با کامپیوتر محل کارتان انجام ندهید. هرگاه خواستید کارهای شخصیتان را انجام دهید از گوشی و اینترنت گوشی خودتان بهره ببرید.

وقتی در حال استفاده از اینترنت وای فای عمومی هستید مراقب رایانۀ شخصی خود باشید

زمانی که از اینترنت وای فای عمومی استفاده می کنید این امکان وجود دارد که داده های شخصیتان از روی گوشی یا کامپیوتر شما برداشته گردد. زمانی که با لپ تاپ محکار خود به یک وای فای عمومی وصل شده اید باید احتیاط بیشتری به خرج بدهید. در این حالت وقتی کارتان با کامپیوتر یا گوشی تمام می گردد کامپیوتر را قفل یا خاموش کنید. این امکان وجود دارد که با یاری نرم افزارهایی بدون اینکه حتی رایانه شما را لمس نمایند، داده های شما را به سرقت ببرند. اگر در یک کافی شاپ نشسته اید یا در فرودگاه یا قطار یا هرجای دیگری هستید که وای فای دارد، پس از اتمام کار خود آن را خاموش یا قفل کنید.

در این زمینه بخوانید:

شروعی دوباره برای غول های عرصه بازی؛ کنسول های بازی نسل جدید را بشناسید

با 9 اپلیکیشن برتر موسیقی آشنا شوید

از کجا بفهمم کسی رایانه من را کنترل می نماید؟

وقتی از کامپیوتر شرکت یا سازمان استفاده می کنید، باید بدانید که چیزی به نام حق حریم خصوصی وجود ندارد، چراکه رایانه متعلق به سازمان یا شرکت است. اما به آن معنا نیست که کارفرما نباید به شما اطلاع دهد که چگونه بر شما نظارت می نماید. در دفترچه های هدایت که شرکت ها و سازمان ها موظف هستند در اختیار کارمندان خود بگذارد باید ذکر گردد که با چه شیوه ها و نرم افزارهایی رایانه ها از چه نرم افزارهایی فعالیت های شما را دنبال می نمایند.

اگر دفترچه راهنما اطلاعات کافی نداشت باز هم فهمیدن اینکه چه نرم افزارهای نظارتی روی شبکه نصب است کار سختی نیست. شما می توانید لیست نرم افزارهای نصب شده را ببینید و با یک جستجوی ساده در گوگل کاربرد آن ها را بفهمید.

بیشتر کارفرمایان از نرم افزارهای مدیریت صفحه نمایش مثل VNC یا Team Viewer استفاده می نمایند. این نرم افزارها صفحه دسکتاپ رایانه را برای واحد فناوری اطلاعات سازمان شما دسترس پذیر می نماید. پس اگر یک روز از واحد فناوری اطلاعات برای رفع کردن یک مشکل در رایانه خود درخواست یاری کردید و دیدید که نشانگر (موس) رایانه شما بدون اراده شما در حال حرکت است، تعجب نکنید. این شیوه کار کارشناسان واحد فناوری اطلاعات است. در نتیجه اصلاً لازم نیست جوگیر بشوید و تصور کنید که آن ها تمام روز در حال نگاه کردن به محتوای چت ها و ایمیل های شما هستند. معمولاً می توان تشخیص داد که آن ها چه زمانی از برنامه های مدیریت دسکتاپ رایانه شما استفاده می نمایند.

در حقیقت هدف این بود که به شما بگوییم باید مراقب آن دسته از اطلاعاتی که نمی خواهید کارفرمای شما از آن آگاه گردد باشید و این اطلاعات را بر روی کامپیوتر محل کار خود ذخیره و حتی بر روی مرورگرها و سرویس های گوگل باز نکنید. با همه این اوصاف شما هنوز هم می توانید قبض های خود را پرداخت و نتایج بازی های مورد علاقه خود را در لیگ دنبال کنید. اما مراقب باشید که کارهای شخصی و غیر حرفه ای انجام ندهید.

منبع: نیویورک تایمز

تور فرانسه: تور فرانسه ارزان | تور فرانسه قیمت، تور پاریس، تور پاییز را همراه ما تجربه کنید.

تور ارمنستان: تور ارمنستان ارزان قیمت، تور لحظه آخری ایروان را از ما بخواهید.

تور پاریس: تور پاریس: دیدار از زیباترین شهر اروپا و کشور فرانسه

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 18 مرداد 1400 بروزرسانی: 18 مرداد 1400 گردآورنده: buy-blog.ir شناسه مطلب: 5245

به "کامپیوتر محل کارتان جای این اطلاعات نیست؛ 5 نکته درباره مدیریت اطلاعات دیجیتالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کامپیوتر محل کارتان جای این اطلاعات نیست؛ 5 نکته درباره مدیریت اطلاعات دیجیتالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید